Moskou heeft het hoogste gebouw

The Mercury City tower, right, is being constructed in Moscow, Russia, Thursday, Nov. 1, 2012. Moscow is reclaiming bragging rights for having Europe’s tallest building after losing the distinction for a few months to London. The mixed office and residential tower called Mercury City has topped out at 338 meters (1,109 feet), officials of its development company said Thursday. (AP photo / Mikhail Metzel)

Een paar maanden lang viel de eer te beurt aan Londen, maar nu heeft Moskou weer het hoogste gebouw van Europa. De woon- en kantoortoren Mercury City heeft in aanbouw zijn top van 338 meter bereikt. Daarmee streeft het de 310 meter hoge Shard in Londen voorbij. Pal naast Mercury City wordt intussen in Moskou gewerkt aan de Federation Tower, die 506 meter hoog wordt en volgend jaar klaar moet zijn. In Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten staan bijna zestig gebouwen die hoger zijn dan Mercury City. Het allerhoogste is het Burj Khalifa in Dubai met 828 meter. AP