McClaren zegt sorry na bekernederlaag Twente

Steve McClaren besefte tegen middernacht dat hij een verkeerde beslissing had genomen. De trainer van FC Twente betuigde spijt voor het opstellen van zijn tweede garnituur tegen FC Den Bosch. De nummer twaalf van de eerste divisie won de bekerwedstrijd in de Veste gisteravond met 2-1.

Twente kwam op eigen veld nog wel op voorsprong via een strafschop van Denny Landzaat, maar verloor de grip op Den Bosch na de rode kaart van Dedryck Boyata. Joey Brock en Tom van Weert brachten de gasten aan de leiding. Ook invaller Nacer Chadli kon niets meer veranderen aan de score. FC Twente beëindigde het duel na een hectische slotfase met negen man, na de rode kaart van Luc Castaignos.

De uitschakeling van de koploper van de eredivisie, die zondag Feyenoord ontvangt, wierp de vraag op hoe serieus topclubs de KNVB-beker nemen. Ook Ajax en PSV speelden deze week met een veredeld tweede elftal – maar versloegen wel eenvoudig een amateurtegenstander.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman stelde gisteren wel de meeste basisspelers tegen zaterdaghoofdklasser Xerxes, dat met 4-0 verloor van de grote buur uit Rotterdam. Anthony Bentem (eigen doelpunt), Terence Kongolo, Ruud Vormer en Lex Immers scoorden voor Feyenoord.

Ook AZ trad met het eerste elftal aan en had geen problemen met SWZ Sneek (4-1). Johann Berg Gudmundsson en Jozy Altidore scoorden twee keer, Mark Homme van der Veen redde de Friese eer. SC Heerenveen versloeg met enige moeite de amateurs van Hollandia uit Hoorn (1-0).

De loting voor de achtste finaleduels die een week voor Kerst worden gespeeld: Vitesse-ADO’20, FC Den Bosch-SC Cambuur, FC Dordrecht-AZ, FC Groningen-Ajax, Go Ahead Eagles-PEC Zwolle, SC Heerenveen-Feyenoord, NAC Breda-Heracles Almelo en Rijnsburgse Boys-PSV.