Marathon van New York toch afgelast

A worker is seen in a bucket truck in front of a sign for the New York City Marathon in the aftermath of Hurricane Sandy in New York November 2, 2012. More than 1.2 million homes and businesses in New York and 1.5 million in New Jersey were still without power on Friday, four days after Hurricane Sandy slammed into the U.S. East Coast, the states' power companies said. REUTERS/Carlo Allegri (UNITED STATES - Tags: ENVIRONMENT DISASTER) De Marathon van New York is vanwege de nasleep van superstorm Sandy alsnog afgelast. Foto Reuters / Carlo Allegri

De marathon van New York van aanstaande zondag gaat als gevolg van de nasleep van superstorm Sandy definitief niet door.Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg vanavond laten weten.

Bloomberg wilde de hardloopwedstrijd aanvankelijk door laten gaan, hoewel veel inwoners dit onfatsoenlijk vonden en een verspilling van middelen nu zo veel mensen nog kampen met de gevolgen van de superstorm Sandy. Bloomberg zei dat de marathon de mensen iets zou geven “om zich op te beuren na wat voor veel mensen een diep treurige week is geweest”.

Later liet Bloomberg echter weten dat de marathon zondag toch niet doorgaat. “We willen geen donkere wolken laten hangen over de wedstrijd en diens deelnemers, vandaar dat we hebben besloten om die af te blazen. We willen geen controverse over een atletisch evenement.”

Naar schatting zouden 40.000 hardlopers uit verschillende landen meedoen aan het sportevenement.

    • Dirk Wijnand de Jong