Kijktips

Film

Nixon. (Oliver Stone, 1995, VS).

Na de complottheorieën in JFK was Oliver Stone eigenlijk nog verbazingwekkend subtiel over de door Watergate gestruikelde president. In een spookachtige enscenering speelt Anthony Hopkins Nixon nu eens als een kruising tussen Macbeth en Citizen Kane, dan weer als een tragische man die niet kan verkroppen dat iedereen hem haat. Canvas, 22.10-01.15u.

And When Did You Last See Your Father? (Anand Tucker, 2007, GB/Ierland).

Bewerking van de memoires van auteur Blake Morrison. Als kind verafgoodde hij zijn vader, maar als adolescent keek hij op hem neer. En aan het sterfbed zitten spijt en pijnstillers een verlate kennismaking in de weg. Met Colin Firth en Jim Broadbent. Ned.2, 23.15-00.39u.

Informatief

De wandeling.

Sander de Kramer wandelt op de dag van Allerzielen met Nicole Adams, overlevende van de Herculesvliegramp in 1996, waarbij 34 leden van het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht om het leven kwamen. Ned.2, 19.50-20.25u.

College Tour.

Twan Huys interviewt samen met het publiek de Amerikaanse actrice Susan Sarandon. Ned.3, 20.25-21.25u.

Stephen Fry in America.

Zesdelige BBC-reeks waarin presentator, komiek en televisiemaker Stephen Fry naar Amerika reist voor een epische tocht in een typische, Londense taxi. In deze laatste aflevering reist hij langs de kust van de Stille Oceaan, van zuid naar noord, om in Hawaii te eindigen. Canvas, 20.40-21.40u.

Amusement

Richard Hammond’s crash course.

De Top Gear-presentator leert in Amerika in drie dagen hoe hij een zwaar voertuig, zoals een tank of een hooiwagen, moet besturen. Zoals je van hem mag verwachten, blijven kleinere voertuigen daarbij niet gespaard. Veronica, 21.25-22.25u.