Kijken: licht en donker scheiden Manhattan na Sandy

New York probeert de draad weer op te pakken, drie dagen nadat Sandy maandagnacht aan land kwam. Terwijl Broadway al weer shows toont, zit Lower Manhattan nog voor een groot deel zonder stroom. Deze scheiding tussen licht en donker valt goed te zien op deze foto’s. Verwacht wordt dat het zuidelijke deel van Manhattan zaterdag weer stroom heeft.

Foto Afton Almaraz/Getty Images/AFP Foto Afton Almaraz/Getty Images/AFP

Foto Afton Almaraz/Getty Images/AFPFoto Afton Almaraz/Getty Images/AFP

Foto Afton Almaraz/Getty Images/AFP Foto Afton Almaraz/Getty Images/AFP

Foto Afton Almaraz/Getty Images/AFP Foto Afton Almaraz/Getty Images/AFP

Prachtige panoramafoto van skyline New York

The Wallstreet Journal heeft een prachtige panoramafoto van de skyline van New York: in Brooklyn en Midtown brandt het licht al, in Lower Manhattan is het nog donker.

Een paar dagen terug zag de lucht boven Manhattan er een stuk onstuimiger uit. Dat valt goed te zien in onderstaande twee timelapse video’s.

Timelapse-video gemaakt vanuit een raam van het gebouw van The New York Times:

Buitenlandredacteur Ykje Vriesinga schrijft vanmiddag in NRC Handelsblad dat de kloof in New York gisteren groot was:

In Manhattan werkten mensen weer, de beurs was open en een deel van de metro ook. Maar op hetzelfde moment zaten vlakbij op Staten Island nog duizenden gezinnen in ijskoude, overstroomde huizen.

Lees vanmiddag het achtergrondverhaal van Ykje Vriesinga over de gevolgen van Sandy. Of lees het artikel vanaf 14.00 uur in de digitale editie (alleen voor abonnees).

    • David Haakman