Justin Timberlake vergeet zwervers op zijn huwelijk

None

Wat is er gebeurd?

Vandaag precies twee weken geleden trouwde popster Justin Timberlake met actrice Jessica Biel. Timberlake – die de afgelopen jaren gebrand lijkt op een acteercarrière, al wordt zijn acteertalent lang niet zo geprezen als zijn muziek – beloofde Biel eeuwige trouw in het zuiden van Italië. De ceremonie was weelderig en het feest duurde een halve week. Familieleden en vrienden werden ingevlogen en dagenlang vermaakt met feestjes, etentjes en vuurwerkshows. Het partijtje moet zo’n 6,5 miljoen dollar (ruim 5 miljoen euro) hebben gekost.

En daar is ophef over ontstaan?

Nee, dit soort exorbitante bedragen zijn heel normaal in Hollywood. De ophef ontstond toen een kleine week na de bruiloft een video werd gelekt aan weblog Gawker. In het filmpje, dat door een van Timberlakes beste vrienden was gemaakt en van hem de titel ‘Greetings from your Hollywood friends who just couldn’t make it’ meekreeg, figureerden tientallen daklozen uit Los Angeles die het nieuwbakken bruidspaar een gelukkig leven toewensten. Dat er op een rijkeluisfeestje de draak lijkt te zijn gestoken met daklozen, is natuurlijk redelijk smakeloos. Gawker sprak daarom schande van de video en het verhaal ging viral.

Hoe reageerde Timberlake?

Daags na de blogpost, plaatste Timberlake een open brief op zijn website. Hij bood zijn excuses aan voor het ‘onsmakelijke’ filmpje en claimde niet van het bestaan af te weten voor de ophef. ‘I had no knowledge of its existence. I had absolutely ZERO contribution to it.’ Volgens hem was het filmpje niet vertoond tijdens het feest. Hij zou zijn vrienden, normaal ‘goed volk’ minstens 100 uur taakstraf opleggen, beloofde hij op zijn site. Ondanks het excuus, viel Timberlakes open brief niet bij iedereen in goede aarde. Uit Timberlakes zogenaamd grappige toon en het feit dat hij negen alinea’s nodig had om tot het daadwerkelijke excuus te komen, werd opgemaakt dat hij het allemaal niet heel serieus nam. Het woordje douchebag viel vaak.

Verder nog sappige huwelijksroddels?

Uiteraard. Timberlake schijnt zijn bandmaatjes van ‘N Sync (de boyband waarmee hij groot is geworden) niet voor het huwelijk te hebben uitgenodigd uit angst dat de reünie de aandacht van zijn huwelijk zou afleiden. En roddelblad People, waaraan Timberlake zijn huwelijksfoto’s exclusief verkocht voor een schamele 300.000 dollar, was volgens insiders zo ontevreden met de kwaliteit van de foto’s die ze uit Italië kregen opgestuurd dat het blad (normaal uiterst vriendelijk tegen de sterren) Timberlake een sneer gaf door zijn beroemde en beruchte ex Britney Spears óók op de cover te zetten. En daar schijnt Timberlake dan weer niet blij mee te zijn geweest.

    • Anke Meijer