Dikke tranen: vierjarig meisje is ‘Bronco Bamma’ nu wel beu

Een huilend meisje, vanwege Bronco Bamma en Mitt Romney.
Een huilend meisje, vanwege Bronco Bamma en Mitt Romney. Een huilend meisje, vanwege Bronco Bamma en Mitt Romney.

Nog tot aanstaande dinsdag zal de Amerikaanse presidentsstrijd het nieuws beheersen. Voor de vierjarige Abigael Evans uit Colorado kan het niet snel genoeg voorbij zijn. Ze heeft genoeg gehoord over ‘Bronco Bamma’ en Mitt Romney.

Abigael was afgelopen dinsdag samen met haar moeder onderweg naar de supermarkt terwijl in de auto een NPR-programma over de strijd om het Witte Huis opstond. Toen het kleine meisje begon te huilen, vroeg mama wat er aan aan de hand was. Het antwoord zie je hierboven.

ABC News schrijft dat het meisje desondanks heel wat weet over politiek. Tenminste, dat zegt haar moeder:

“Ze is erg slim, weet je, ze onthoudt alles wat je tegen haar zegt. We hebben geen tv, maar we hebben de debatten op YouTube gekeken, en veel van onze vrienden zijn ook geïnteresseerd in politiek, dus waarschijnlijk pikt ze dat op. En op NPR hebben ze het er de hele tijd over.”

Reden voor NPR om excuses aan te bieden. Op de website van de Amerikaanse radio-omroep staat een boodschap aan Abigael:

“On behalf of NPR and all other news outlets, we apologize to Abigael and all the many others who probably feel like her. We must confess, the campaign’s gone on long enough for us, too. Let’s just keep telling ourselves: ‘Only a few more days, only a few more days, only a few more days.’”

Met ‘Abbie’ gaat het inmiddels al beter. Ze kreeg niet alleen een brief, maar ook een button van NPR - en die viel in de smaak.

    • Peter Zantingh