De helft van de Chinese massagesalons is bordeel

Sommige medewerkers mogelijk slachtoffer van mensenhandel.

Rotterdam. Ongeveer de helft van de Chinese massagesalons in Nederland is in werkelijkheid een illegaal bordeel. Dat concludeert justitie na twee jaar onderzoek naar de Chinese beautybranche. Salons waar ook happy ends en andere seksuele diensten worden aangeboden zouden onder meer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam als paddestoelen uit de grond schieten. Een deel van de medewerksters zou illegaal in Nederland verblijven. Sommigen zouden slachtoffer van mensenhandel zijn.

Naar aanleiding van het onderzoek werden gisteren controles uitgevoerd in drie steden. Daarbij werd gebruikgemaakt van speciale ‘spermalampen’, die sporen van sperma aan het licht brengen. In Amsterdam werd bij twee van de vier gecontroleerde salons spermasporen gevonden. In Den Haag werden bij alle vier de gecontroleerde salons spermasporen gevonden. De politie stuitte op één mogelijk mensensmokkelslachtoffer. Zowel in Den Haag als Amsterdam werd veel contant geld gevonden. In Rotterdam zijn bij enkele van de vijf gecontroleerde salons enige sporen gevonden, maar de politie verbindt hier nog geen conclusies aan.

Bij geen van de salons was de kasadministratie in orde. De afgelopen zomer werden al Chinese bordelen in woningen opgerold. Medewerksters worden vaak illegaal naar Nederland gesmokkeld. Hun familie heeft vaak duizenden euro’s in hun reis geïnvesteerd, waardoor ze niet uit de school durven te klappen. Novum