Blijvend onstabiel

Het is een komen en gaan van storingen, maar ook opklaringen. Dat blijft nog wel even zo, niet alleen het komend weekend, maar ook de dagen erna.

Alles heeft te maken met een hardnekkig lagedrukgebied bij IJsland en de Britse eilanden, dat daar ook de komende periode rond blijft tollen. Rond dit systeem draaien buien- en regengebieden. En tussendoor is er ruimte voor de zon.

Wel doet de wind de komende tijd een stapje terug. Vanavond en vannacht gaat het al wat minder stevig waaien en morgen en zondag staat er een matige, aan zee veelal vrij krachtige wind. Wellicht dat de noordwestkust op zondag nog even wat meer wind meekrijgt. In grote lijnen wordt het echter rustiger in vergelijking met vandaag.

Droog blijft het dus zeker niet de hele tijd. Morgen trekt een regenstoring vanaf België over Nederland naar het noorden. Zowel aan de voorzijde als achterzijde van deze storing komen enkele opklaringen voor, met daar tussendoor een aantal losse buien, vooral in de kustprovincies. Daarbij is lokaal ook onweer mogelijk.

Zondag schijnt de zon op de meeste plaatsen geregeld, al valt er ook dan hier en daar nog wel een bui. In de eerste dagen van nieuwe week blijft het weerbeeld sterk wisselen. Soms is het een tijdlang fraai, dan weer regent het. De gehele periode liggen de maxima veelal tussen 7 en 11 graden en blijft de temperatuur tijdens de nachten meestal ruim boven nul.