Bekerstunt: FC Twente uitgeschakeld

Voetbalclub FC Den Bosch heeft gisteravond voor een grote verrassing gezorgd in het bekertoernooi. De nummer twaalf uit de eerste divisie schakelde FC Twente, koploper in de eredivisie, uit door een knappe 2-1 overwinning. De thuisclub kwam via Denny Landzaat nog wel op voorsprong, maar na een rode kaart van Dedryck Boyata kantelde de wedstrijd. Via Joey Brock en Tom van Weert kwam Den Bosch op voorsprong. Twente beëindigde de wedstrijd met negen man, nadat Luc Castaignos in de slotfase met tweemaal geel van het veld werd gestuurd. „De nederlaag van vanavond is teleurstellend”, zei Twente-trainer Steve McClaren na afloop. „Zondag hebben we wat recht te zetten. Dan wacht ons de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. Het is zaak dat iedereen achter de ploeg blijft staan en een front blijft vormen.” SC Heerenveen, AZ en Feyenoord plaatsten zich gisteren wel voor de volgende ronde van het bekertoernooi. NRC