Amerikaanse dodental na Sandy loopt op tot bijna honderd

De New Yorkse metro rijdt weer, in beperkte mate. Deze gaat van Manhattan naar Brooklyn. Aan de Amerikaanse oostkust liep het aantal doden als gevolg van Sandy op tot 98. Foto Reuters / Carlo Allegri.

Het aantal mensen dat aan de Amerikaanse oostkust is omgekomen als gevolg van de orkaan Sandy, is opgelopen tot 98. In New York alleen vielen 40 doden. In de twaalf getroffen staten zitten nog ongeveer 4,5 miljoen Amerikanen zonder stroom.

Vooral Staten Island, onderdeel van de stad New York, werd zwaar getroffen: daar vielen 20 doden. De politie verwacht dat het aantal slachtoffers nog verder zal stijgen.

Maandag begon Sandy aan zijn verwoestende tocht langs de Amerikaanse oostkust. In het Caribisch gebied vielen voor die tijd 69 doden, van wie 54 in Haïti en 11 in Cuba. In Canada kwamen twee mensen om.

    • Peter Zantingh