6 miljoen verlies PSV, directie toch tevreden

PSV heeft over het afgelopen seizoen een verlies van 6,6 miljoen euro geleden. De Eindhovense voetbalclub maakte dat vanmorgen bij de presentatie van de jaarcijfers in het Philips Stadion bekend. Algemeen directeur Tiny Sanders stelde „tevreden” te zijn. „We liggen netjes op koers”, zo zei hij.

De clubleiding van PSV werkte de afgelopen jaren aan de gezondmaking van de financiële huishouding en ligt naar eigen zeggen op schema. De gemeente Eindhoven schoot het destijds noodlijdende PSV in 2011 te hulp door voor 48,4 miljoen euro de grond onder het stadion en onder trainingscomplex De Herdgang te kopen. Als de eenmalige grondverkoop wordt meegerekend, bedraagt het nettoresultaat 27,6 miljoen euro.

Over het seizoen 2010-2011 leed de club nog een verlies van 15,5 miljoen. PSV slaagde erin de kosten naar beneden te brengen en de inkomsten te verhogen en kwam uit op een verlies van ruim zes miljoen euro.

Een deel van het verlies leed PSV het afgelopen seizoen, aangezien het een bedrag van 2,4 miljoen moest betalen als crisisheffing voor werknemers die een salaris van boven de 150.000 euro verdienen. Sanders noemde dat „verschrikkelijk veel geld” voor een club als PSV. „Deze maatregel is zeer onredelijk geweest”, stelde directeur Sanders vanmorgen. „Met name omdat deze tijdens het al lopen jaar moest worden doorgevoerd.”

PSV maakte verder bekend dat de club vorig seizoen een recordomzet van 101 miljoen euro behaalde. Dat is drie miljoen euro minder dan landskampioen Ajax, dat enkele weken geleden de cijfers bekendmaakte.

Sanders is positief gestemd over de toekomst. Zo zullen de inkomsten uit de media fors stijgen. Op 8 augustus werd bekend dat Fox International Channels van mediamagnaat Rupert Murdoch een meerderheidsbelang heeft verworven in Eredivisie Media & Marketing. PSV verwacht dit seizoen een bedrag van 9,5 miljoen euro aan mediagelden binnen te krijgen. Het afgelopen jaar was dat nog 3,5 miljoen euro.

    • Koen Greven