11.00

Maria de Groot weet nog hoe een actievoerder tegen de nieuwe weg een brandbom door zijn brievenbus kreeg. De weg is nooit weg. Als het even kan schikken Maria de Groot en Els Gijsbers hun boeketten in de buitenlucht, voor de oude appelschuur van Nieuw-Amelisweerd, en ook dan is de weg er altijd, vooral als het nat is, zoals nu.

Ze hebben net de herfststukken afgeleverd bij de Triodos Bank, een van hun abonnees. Bloemkracht8 is een biologische bloemisterij: geen kunstmest, alleen bloemen uit het seizoen, en geen geïmporteerde chrysanten „die je bij het chemisch afval moet gooien als ze zijn uitgebloeid”. Hun bloemen zijn niet altijd kaarsrecht, wel „schoon en in balans”, waardoor ze beter geuren en weldadige „energie naar hun omgeving uitstralen”. Daar moet je in geloven. Het is een feit, zeggen de bloemistes.