Zeker 22 doden na explosie tankwagen Saoedi-Arabië

Zwarte rook stijgt op na een explosie van een tankwagen, vanochtend in de Saoedische hoofdstad Riyad. Foto Reuters/Stringer

Bij een explosie van een tankwagen in de Saoedische hoofdstad Riyad vanochtend zijn zeker 22 doden gevallen en minstens 111 mensen gewond geraakt. Het voertuig ontplofte na een botsing in een viaduct, waarna een naastgelegen gebouw instortte, zo meldt persbureau Reuters.

De tankwagen moest waarschijnlijk onverwacht uitwijken, en reed met volle snelheid in op een pilaar in het viaduct. Hierop ontstond een gaslek wat de explosie, waarbij een grote vuurbal vrijkwam, veroorzaakte, meldt de lokale staatstelevisie. Het getroffen gebouw was een opslagruimte voor voertuigen, en is bijna volledig verwoest. Diverse nabijgelegen panden zijn beschadigd en enkele voertuigen vlogen in brand.

Ruim honderd hulpverleners proberen slachtoffers onder het puin vandaan te halen. Het dodental staat nu op 22, maar kan nog verder oplopen zo meldt een woordvoerder van de staatstelevisie. Op het moment van de ontploffing waren er een hoop mensen in het getroffen pand, melden getuigen. Door de knal vlogen de meubels door de ruimte, aldus een overlevende.