TVM beoogt afscheid als sponsor schaatsploeg Kramer en Wüst

Transportverzekeraar TVM zegt niet van zins te zijn de sponsorcontracten met de schaatsploeg van onder meer Sven Kramer na de Spelen van Sotsji te verlengen. “De kans dat we daarna stoppen is gewoon groot”, zegt bestuursvoorzitter Arjan Bos in De Telegraaf.

Sven Kramer boekte al zijn successen in dienst van TVM, maar beleefde uiteraard ook het debacle van de foute baanwissel tijdens de Spelen in Vancouver. Foto ANP / Vincent Jannink

Transportverzekeraar TVM zegt niet van zins te zijn de sponsorcontracten met de schaatsploeg van onder meer Sven Kramer na de Spelen van Sotsji te verlengen. “De kans dat we daarna stoppen is gewoon groot”, zegt bestuursvoorzitter Arjan Bos in De Telegraaf.

“Het is nog geen honderd procent, maar die kant gaat het wel op”, stelt hij. Volgens het ochtendblad zal dit de boodschap zijn wanneer TVM morgen de jaarlijkse presentatie beleeft van de schaatsploeg. De verzekeraar is in 2014, wanneer de Winterspelen in het Russische Sotsji plaatsvinden, precies veertien jaar als hoofdsponsor aan de ploeg van coach Gerard Kemkers verbonden.

In 2000 nam het de Sanex-ploeg met kopman Rintje Ritsma over. De veelvuldig schaatskampioen was in 1995 de eerste rijder die een commercieel schaatsteam begon. Bij TVM zijn nu behalve Kramer ook olympisch kampioene Ireen Wüst en nog vier andere atleten actief. Kramer en Wüst werden afgelopen seizoen beiden nog wereldkampioen allround.

TVM was eerder al veertien jaar sponsor van de wielerploeg van onder meer ploegleider Cees Priem waarmee het in 1998 een dopingaffaire beleefde in de Tour de France. Een terugkeer in het peloton was voor het bedrijf een optie, “maar dat is niet meer aan de orde”, stelt Bos in De Telegraaf. De recente dopingonthullingen spelen daar een rol bij.

Team Sanex: Hoe badschuim de schaatswereld veranderde
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.