Theeleut

GFW20 paprika
GFW20 paprika

Het is het soort activiteit dat vrouwen elkaar onderling graag kado doen: de high tea. Geen inspiratie voor een goed moederdagkado? Regel een high tea. Buurvrouw terug van een twee jaar durende backpacktrip door de jungle van Zuid-Amerika? Haar verwijten dat ze je geen kaart heeft gestuurd kan uitstekend tijdens een high tea. Verjaardag van die ene vriendin vergeten? Geen nood, met een high tea zal de beste vrouw het je direct vergeven.

Met mijn vriendinnen organiseerde ik laatst op een druilerige zondagmiddag ook een high tea, maar dan bij één van ons thuis. Een goede reden hadden we niet, we wilden gewoon lekker eten. Groot voordeel ten opzichte van de gearrangeerde theesessie buiten de deur is dat je zelf een flinke vinger in de pap hebt wat betreft de hapjes en drankjes. Ik ben geen groot fan van chocolade en andere zoetigheden en bij die overwegend zoete theebijeenkomsten valt er voor mij qua eten weinig te halen. Thuis theeleuten moedig ik dus altijd aan.

We spraken af dat iedereen iets lekkers mee zou brengen. Vriendin S. maakte twee grote borden met sandwiches, vriendin D. kwam met carrot cake aanzetten, vriendin J. bakte scones en vriendin A. zorgde voor verse muntthee en prosecco. Ikzelf bakte onderstaand paprika-olijvenbrood en de tafel was verder nog gevuld met mini-omeletjes, bananenmuffins, chocoladetaart en een marsmallowtaart. Dat bleek uiteindelijk veel te veel eten, maar lekker was het wel.

Een high tea-kado mag dan redelijk cliché zijn, wie belooft er zelf voor in de keuken te staan zal waarschijnlijk wel wat extra puntjes scoren. En bijpraten met die reislustige vriendin is thuis op de bank toch iets persoonlijker.

Doe de bloem met het maisgriesmeel, suiker en bakpoeder in een grote mengkom. Pak een andere kom en klop hierin de eieren los. Voeg de melk, yoghurt en olijfolie toe en roer goed door elkaar. Giet dit vloeibare goedje vervolgens bij het meelmengsel en mix met behulp van de keukenmachine tot een soepel brooddeeg.

Snijd de rode en gele paprika klein en snipper de ui. De olijven moeten in ringetjes worden gesneden. Meng dit nu samen met de oregano en wat versgemalen peper door het brooddeeg.

Vet een brood- of cakeblik in met een laagje olijfolie en doe het deeg erin. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi over het brood. Zet het brood vervolgens in het midden van een voorverwarmde oven en bak in ongeveer drie kwartier gaar op 180 graden.

Controleer of het brood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Haal het brood uit de vorm en laat nog even afkoelen. Snijd in plakken en serveer met een likje roomkaas.