Springsteen en Bon Jovi op benefietconcert na Sandy

Bruce Springsteen tijdens een optreden in Fenway Park in Boston, vorig jaar. Foto AP

Bruce Springsteen en Jon Bon Jovi zijn van de partij bij het benefietconcert voor slachtoffers van orkaan Sandy. Het concert vindt morgenavond plaats in New York, meldt de Amerikaanse zender NBC vanmiddag.

De bekende rockers zijn gevraagd omdat ze uit New Jersey komen, een van de gebieden die het hardst is getroffen door het natuurgeweld. Ook Billy Joel, Christina Aguilera, Sting en Jimmy Fallon treden op tijdens het concert. Het evenement wordt georganiseerd en uitgezonden door de Amerikaanse zender. Matt Lauer verzorgt de presentatie.

Kijkers worden opgeroepen geld over te maken voor de slachtoffers van de orkaan. De opbrengsten gaan naar het Rode Kruis.

72 doden tot dusver

Sandy heeft in het oostelijk deel van de Verenigde Staten sinds maandagnacht aan 72 mensen het leven gekost. De jongste cijfers werden vanochtend Nederlandse tijd bekendgemaakt.

Voordat Sandy de Amerikaanse oostkust trof, maakte de storm in het Caribisch gebied ook al slachtoffers. Zeker 69 mensen verloren in de Cariben het leven door het natuurgeweld.

Openbaar vervoer New York langzaam op gang

De metro in New York is donderdag deels weer gaan rijden. Op meer dan tien trajecten is de dienstregeling gedeeltelijk hervat. Een aantal tunnels staat echter nog onder water als gevolg van de overstromingen die werden veroorzaakt door superstorm Sandy.

De metro rijdt voorlopig alleen ten noorden van 34th Street. Het deel van de stad dat ten zuiden van 34th Street ligt, werd het zwaarst getroffen door Sandy.

Twee van de drie vliegvelden in de stad, John F. Kennedy en Newark, gingen gisteren al weer open. Volgens het stadsbestuur worden donderdag ook vluchten hervat op de derde luchthaven, LaGuardia.
Ook de treinen beginnen weer te rijden. De verwachting is dat mensen vanaf morgen weer per trein uit New York naar andere steden kunnen reizen.

In New Jersey, de staat die het hardst werd getroffen door Sandy, ligt het meeste openbaar vervoer nog steeds stil. Forenzen zijn genoodzaakt de auto te pakken waardoor bij tankstations honderden meters lange rijen staan.