Knasse knarrenrock

rockKiss: Monster ***

De bont beschilderde mannen van de Amerikaanse hardrockband Kiss zijn toe aan hun zoveelste comeback en dit keer maken ze geen fouten. De schmink zit weer op de gezichten en het discoritme van hun grootste hit I was made for loving you is volledig verdwenen. Met een gemiddelde leeftijd van 64 jaar rockt het viertal alsof de rest van hun leven ervan af hangt.

Tussen songs met sprekende titels als Hell or hallelujah en All for the love of rock‘n’roll is Back to the stone age de beginselverklaring voor de ouderwetse degelijkheid die deze rockdinosaurussen nastreven, met stoere zang en gitaarsolo’s die piepend en gierend de bocht om vliegen.

Het zou van een verregaande oubolligheid zijn, als Kiss de klaterende drumsalvo’s en uitbundige meezingrefreinen niet zo aanstekelijk uit de speakers kon laten knallen. Het ziet er naar uit dat het pensioen van krasse knarren Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley en Peter Criss nog wel een paar jaartjes kan worden wordt uitgesteld. Een wereldtournee lonkt die in mei Europa aandoet.