Kijktips

Film

Hitman (Xavier Gens, 2007, VS/F).

Ongelooflijk beroerde, op computerspelletje gebaseerde speelfilm over een immer strak in het pak zittende huurmoordenaar (Timothy Olyphant) die zijn opdrachten aanneemt van een laptop en wordt vergezeld van een in dit genre vereist lekker ding (Olga Kurylenko), vooral om het gebrek aan een plot te doen vergeten. RTL7, 22.30-00.20u.

Things We Lost in the Fire (Susanne Bier, 2007, VS/GB).

Amerikaanse debuutfilm van Deense regisseuse Bier schuwt de grote emoties niet. Benicio del Toro speelt een junk die na de dood van zijn vriend in huis wordt genomen door diens weduwe (Hale Berry). Heel precies laat Bier de bijna destructieve zwaartekracht zien die de twee karakters in een baan om elkaar houdt. Wat de film zo verfrissend maakt: de personages zijn niet per se goed en nobel. Onder alle misère zit een schaamteloos, onmodieus optimisme. BBC 2, 01.20-03.10u.

Informatief

Keuringsdienst van waarde: Kogelbiefstuk.

Omdat het woordje kogel de biefstuk duurder maakt is het aantrekkelijk om ermee te sjoemelen. Volgens een slager verkopen supermarkten meer kogelbiefstukken dan er uit de koeienbillen gehaald kunnen worden. De Keuringsdienst probeert het uit te zoeken.Ned.3, 20.25-21.00u.

Rommel - Die Dokumentation.

Door zijn verovering van Tobroek (juni 1942) werd Erwin Rommel een Duitse volksheld; na de val van El Alamein (oktober ’42) en zijn door Hitler bevolen zelfmoord (oktober ’44) een tragische verzetsheld. Maar hoe stond de veldmaarschalk in feite tegenover de samenzwering om de Führer te vermoorden? Het antwoord wordt hier onder meer gezocht in het verslag van een gesprek dat Rommel een maand voor zijn dood voerde met een NSDAP-Kreisleiter. ARD, 22.15-22.45u.