Opinie

J.J. Steenhuis

Onze zoon Joep van twaalf heeft sinds kort de scrypto in de zaterdag-NRC ontdekt. Heerlijk vind ik het om elke zondagochtend op de bank in onze serre, samen met hem te grinniken om de mooie woordvondsten van J.J. Steenhuis. Afgelopen weekend lees ik het interview met Jelmer Steenhuis; wat een bijzonder brein heeft die man.

Onze zoon Joep van twaalf heeft sinds kort de scrypto in de zaterdag-NRC ontdekt. Heerlijk vind ik het om elke zondagochtend op de bank in onze serre, samen met hem te grinniken om de mooie woordvondsten van J.J. Steenhuis.

Afgelopen weekend lees ik het interview met Jelmer Steenhuis; wat een bijzonder brein heeft die man. Joep komt naast me zitten, en als hij ziet wat ik lees, zegt hij: „Hé, daar staat er ook één: ‘Wat Obama drinkt’.” Ik luister met een half oor. Even later valt mijn oog op de rekening van de lunch die bij het interview staat en zie ik wat hij bedoelt: ‘Witte huiswijn 6,00 euro.’

Veronique van Cruchten