Drie doden bij Halloweenfeest in Madrid

Bij een groot Halloweenfeest in Madrid zijn afgelopen nacht drie feestgangers omgekomen. De slachtoffers, drie jonge vrouwen, werden vertrapt nadat er paniek ontstond op het feest in de Madrid Arena. Twee anderen liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis, meldt persbureau Reuters. Waar de paniek door ontstond is nog niet duidelijk.

Volgens de Spaanse website 20 Minutos zou iemand vuurwerk hebben afgestoken op het feest, ‘Thriller Music Park’, waarna er paniek ontstond en mensen onder de voet werden gelopen. De site meldt dat de drie overleden vrouwen tussen de 18 en 25 jaar oud waren.

Een verslag van de NOS:

In de arena, een tot danszaal verbouwd stadion, konden duizenden mensen terecht. Een ooggetuige laat aan Reuters weten dat mensen werden vertrapt bij de enige uitgang van het feest, waar de overige uitgangen afgesloten waren. Bij El País vertelt een ooggetuige dat de tragedie plaatsvond in een gang, niet op de danszaal zelf. Die gang was toegankelijk via trappen vanuit de arena.

De politie onderzoekt of er meer dan de maximaal toegestane tienduizend bezoekers toe waren gelaten.

Een tweet van afgelopen nacht van de organisatie van het feest: