Darth doet Disneyland

Daar ben je dan een van de grootste slechteriken van het universum voor geworden. Om genadeloos voor aap te worden gezet door je nieuwe werkgever.

Dat Star Wars door Disney is aangekocht, dat zullen we weten. Disney is niet alleen van plan nieuwe films te maken (maar waar over?), er moet ook een heel Star Wars-pretpark komen (toch, Disney? Toch?!).

Tot die tijd moet Darth Vader (toch jarenlang succesvol Dark Lord of the Sith geweest) het doen met de lichtzinnigheid van Disneyland. Eigendom van een muis. Draaimolens, parades, het zwaard van Koning Arthur.. Darth moet het allemaal verduren.

Toch, hij ziet er best gelukkig uit:

(De video is een remake van een eerder bezoekje van Vader)

Overigens heeft de donkere heer al van zich laten horen, door middel van een open brief. Daarin laat hij iets los van hoe hij zelf de samenwerking tussen hem en Mickey Mouse ziet:

“We will use the Death Star as the model for a new ‘family’ of theme parks where the Emperor’s happy, obedient subjects can have fun crushing rebel scum in a detention level garbage-masher. Only this time there will be no escape.

They can then stand silently for the four o’clock ‘Parade of the Stormtroopers’ as row upon row of shining warriors, bristling with laser-death, march in perfect synchronisation, reminding our cherished Disney Death Star guests that they are but slaves to the Dark Side.”