'Daders van aanslag Waalre bekend'

Volgens bronnen binnen het Openbaar Ministerie zijn de daders van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre bekend. Dat meldde de NOS gisteren. Het zou gaan om twee mannelijke bewoners van een woonwagencentrum uit de buurt van Den Bosch. Het gemeentehuis van Waalre brandde in de nacht van 18 juli af toen twee auto’s het pand binnenreden. De daders ontkwamen.

Het OM en de politie Brabant Zuidoost willen het NOS-bericht bevestigen noch ontkennen. Het bericht van de NOS is gedetailleerd. Justitie zou op camerabeelden van een tankstation hebben gezien hoe de twee verdachten kort voor de aanslag jerrycans vulden met benzine. Die jerrycans stonden in een auto die na de aanslag werd gebruikt als vluchtwagen. Politieagenten plaatsten vervolgens afluisterapparatuur op het woonwagencentrum bij Den Bosch, maar werden betrapt en de verdachten vluchtten vervolgens naar het buitenland. Het OM zou al met al onvoldoende bewijs hebben.

Het OM wil niet ingaan op de vraag of zij het wenselijk acht dat dit nieuws naar buiten is gekomen. Volgens burgemeester van Waalre , Henri de Wijkerslooth, is „noch bij politie noch bij het OM bekend waar dit nieuws precies vandaan komt”, zo zei hij gisteren tegen nrc.next. NRC