Buien langs kust

Na de natte oktobermaand met in het westen plaatselijk 200 millimeter neerslag, lijkt november op dezelfde voet door te gaan. Het blijft wisselvallig met geregeld flink wat regen. De temperatuur blijft daarbij aan de lage kant voor de tijd van het jaar, al zit een herhaling van vorig weekend er niet in. Toen heeft het op veel plaatsen gevroren en meldde een enkele plek de eerste sneeuwbui.

Vannacht kan er langs de kust soms nog een fikse bui vallen, lokaal ook met onweer. Morgen bevinden we ons in een krachtige zuidwestelijke stroming. Daarmee wordt tamelijk onstabiele lucht aangevoerd. In de kustprovincies vallen buien. Daarbij behoort een donderklap tot de mogelijkheden. Ook hagel is mogelijk. Landinwaarts overheersen de droge perioden of blijft het zelfs de hele dag droog. Bovendien laat de zon zich daar wat vaker zien. De zuidwestenwind is vrij krachtig, en langs de kust tijdelijk hard. De temperatuur stijgt tot rond de 10 graden.

Zaterdag komt vanuit het zuiden een actieve storing opzetten. Vooral in de middag kan het geruime tijd flink regenen. Er kan gemakkelijk meer dan 10 millimeter neerslag vallen. Zondag bevinden we ons in een luchtdrukverdeling die lijkt op die van morgen. Opnieuw zijn de kustprovincies gevoelig voor enkele buien. Landinwaarts blijft het een groot deel van de dag droog. Soms komt de zon te voorschijn. Ook na het weekeinde blijft het wisselvallig najaarsweer.