Arrestaties bij herdenking fatale schietpartij in Heerlen

Bij de herdenking van een fatale schietpartij in 2008 in Heerlen, zijn vanavond arrestaties verricht. De herdenking liep uit de hand. Een scooter werd in brand gestoken en er werden meer vernielingen verricht, meldt een woordvoerder van de hulpverleningsdiensten aan persdienst Novum.

Ongeveer 150 jongeren hadden zich verzameld voor de herdenking van het schietincident bij een tankstation aan de Schelsberg. Op die plek werd exact vier jaar geleden een 22-jarige man doodgeschoten.

Toen de herdenking uit de hand liep, probeerde de politie de jongeren uit elkaar te drijven. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Wat de omvang is van de vernielingen, weet de zegsvrouw niet.

De rust zou inmiddels weer wedergekeerd zijn:

Twitter avatar 112LimburgTwitt 112 Limburg Onrust in #heerlerheide politie masaal in de wijk aanwezig. Om onrust van jongeren de kop in te drukken. #heerlen
Twitter avatar 112LimburgTwitt 112 Limburg Rust is weder gekeerd. Op dit moment Onbekend of er aanhoudingen zijn gepleegd. #heerlen #heerlerheide

De nu 29-jarige Aldemar G. uit Heerlen werd in 2010 veroordeeld tot ruim 14 jaar vanwege de moord, meldt de regionale omroep L1.