122 mln voor Vestia-bouw

Het Rijk, de gemeente Rotterdam en de corporaties Woonbron en Woonstad betalen 122 miljoen euro om sloop- en nieuwbouwprojecten van corporatie Vestia in Rotterdam-Zuid door te laten gaan. Demissionair minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken, CDA), de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus en de corporaties tekenden daartoe gisteren een overeenkomst.

Vestia moet flink saneren na een miljardendebacle met risicovolle renteverzekeringen, derivaten. De corporatie wil de komende tien jaar 15.000 van de circa 90.000 woningen verkopen. Ook maakte Vestia eerder bekend landelijk voor 1,1 miljard euro aan bouwprojecten te schrappen. In Rotterdam komt de schade (280 miljoen euro) grotendeels terecht in Rotterdam-Zuid.

De steun van 122 miljoen euro komt ten goede aan het nationale verbeteringsprogramma voor Rotterdam-Zuid.