Vernieuwde iPhone en iPad-app van nrc.next

De iPhone en iPad-app van nrc.next is volledig vernieuwd. Het doel van deze digitale editie-app is de inhoud centraal te stellen en een leeservaring te bieden die zo dicht mogelijk bij de papieren krant blijft.

Oordeel zelf:

Let op: Na het installeren van de app staat hij in de kiosk (newsstand) op het startscherm van uw iPhone of iPad.

Update 1 november 2012: Vanaf vandaag zijn kranten tot vier weken terug te downloaden. De app hoeft hiervoor niet ge-update te worden, dit is ‘achter de schermen’ geregeld.

Aan deze vernieuwing ligt een aantal gedachten ten grondslag.

Verandering van strategie
NRC heeft een app ontwikkeld die zich richt op één doel. Deze app, de nrc.next digitale editie-app, maakt de papieren nrc.next leesbaar op iPad en iPhone en is niets meer dan een krantenlees-app. Deze app wordt verder doorontwikkeld en zal binnenkort ook beschikbaar komen voor NRC Handelsblad.

Verandering van aanpak
De vorige apps van NRC zijn ontwikkeld door externe partijen, die gebruik maakten van bestaande systemen. Inmiddels hebben wij ervoor gekozen om onze apps zelf te ontwikkelen. De nieuwe app is vanaf de grond af ontwikkeld, waardoor we een ervaring kunnen bieden die uniek is voor NRC. Hierdoor hebben we de vrijheid om de apps aan te passen aan onze eigen wensen, en kunnen we sneller en directer reageren op de wensen van jullie, onze lezers.

De keuze om onze apps zelf te ontwikkelen maakte dat we vrijwel opnieuw zijn begonnen. Hierdoor hebben we de app volledig opnieuw kunnen ontwerpen. In toekomstige updates zullen functionaliteiten, zoals het aanpassen van de tekstgrootte en het downloaden van kranten ouder dan een week, toegevoegd worden.

Feedback
Wij zijn ook erg benieuwd naar wat jullie belangrijk vinden. Daarvoor bieden we de mogelijkheid om suggesties en ideeën te geven over hoe we de app kunnen verbeteren. Dat kan in de app via de ‘feedback’-knop of via http://nrc.uservoice.com. Je kunt daar ook stemmen op ideeën van anderen die je belangrijk vindt. Zo ontstaat er een ordening van ideeën die we gebruiken om te besluiten in welke volgorde we nieuwe features toevoegen.

Support
We hebben ons best gedaan om de app zo stabiel en bugvrij mogelijk te maken, maar het kan voorkomen dat je toch nog foutjes tegenkomt. Deze kan je melden door te mailen naar: ios-bugs@nrc.nl.