Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Woensdag debat met informateurs over totstandkoming regeerakkoord

Bos en Kamp presenteerden vanmiddag het eindverslag tijdens de persconferentie waarin het regeerakkoord werd gepresenteerd. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

De Tweede Kamer debatteert woensdagochtend over het eindverslag van informateurs Henk Kamp en Wouter Bos. Dat laat de Tweede Kamer weten. Het debat start om 10.15 uur. In het debat worden Kamp en Bos ondervraagd over hun werkwijze bij de totstandkoming van het regeerakkoord.

Als het nieuwe kabinet is geïnstalleerd wordt ook nog een debat over de regeringsverklaring gehouden. Dit debat is qua opzet vergelijkbaar met de Algemene Beschouwingen, dat jaarlijks plaatsvindt na Prinsjesdag. Dit debat duurt twee dagen, waarin de Tweede Kamer het voorgenomen beleid bespreekt met de minister-president.

Lees alle berichten over het regeerakkoord over nrc.nl/verkiezingen/