Windows Phone en Google Nexus vernieuwd

Samsung Windows Ativ-reeks

Microsoft en Google doen aan simultaan-aankondigingen. Op het moment dat Microsoft zijn nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 introduceert, stuurt Google een persbericht naar buiten met de komst van een nieuwe serie eigen Nexus-toestellen die draaien op Android 4.2.

Het hoogseizoen voor de tablet- en smartphonemarkt breekt aan, vandaar dat de productaankondigingen zo snel op elkaar volgen. Apple voerde het tempo van nieuwe gadgets op (nieuwe iPad mini en iPad van de vierde generatie kwam zes maanden na de introductie van de derde generatie ) en de concurrentie blijft niet achter.

HTC 8x met Windows Phone 8HTC 8x met Windows Phone 8

Microsoft kondigde Windows Phone 8 als verlengstuk van Windows 8, waarvan afgelopen week de verkoop startte. Windows Phone 8  is ook geschikt is voor dual core-processoren, heeft een flexibeler startscherm, is sneller en kan nu ook screenshots maken. HTC (8X, 8S) en Samsung (ATIV) stellen deze week al hun toestellen in Nederland voor. De Nokia persconferentie voor de Lumia 920, met optische beeldstabilisatie, is pas eind november.

Nieuwe Nexus-lijn: de grootste tablet is nu een 10 inch, gemaakt door Samsung.Nieuwe Nexus-lijn: de grootste tablet is nu een 10 inch, gemaakt door Samsung.

Google stelt drie nieuwe Nexus-apparaten voor: een smartphone van LG met Android 4.2 en een 4,7 inch scherm (eind november ook in de Benelux) , een 7 inch tablet waar nu ook een sim-kaart in kan en een geheel nieuw model: de 10 inch Nexus 10 met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, “de hoogste resolutie van elke tablet op de planeet”, zegt Google. Oftewel: beter dan de iPad. De Nexus 10 wordt door Samsung gebouwd en biedt ondersteuning voor meerdere gebruikers, dankzij de nieuwe Android-versie 4.2.  Ook begint Google aan de Europese versie van zijn online muziekwinkel, maar Nederland hoort daar nog niet bij.

Google voort de druk op de hardwareprijzen nog verder op:

  • Nexus 4: 8GB for $299; 16GB for $349;
  • Nexus 7: 16GB for $199 and 32GB for $249;
  • Nexus 7 with 32GB and mobile data$299 and unlocked, on sale 11/13 in the Google Play store in the U.S., U.K., Australia, France, Germany, Spain and  Canada
  • Nexus 1016GB for $399; 32GB for $499; available on 11/13 in the Google Play Store in the U.S., U.K., Australia, France, Germany, Spain, Canada and Japan.