Williams besluit topjaar als wereldkampioene

Serena Williams heeft voor de derde keer in haar loopbaan de WTA Championships gewonnen. De Amerikaanse won in Istanbul de finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi met 6-4 en 6-3 van Maria Sjarapova. Eerder won Serena Williams al in 2001 en 2009. Ze is de opvolgster van Petra Kvitova, die al na een partij ziek op moest geven.

En zo won de dertigjarige Williams na Wimbledon, een gouden medaille op de Spelen, en de US Open haar vierde hoofdprijs op rij. Daarmee bevestigde Williams nogmaals dat ze de beste speelster ter wereld is. Hoewel Victoria Azarenka het jaar afsluit als de nummer één van ranglijst.

Williams liet tijdens het officieuze wereldkampioenschap nog geen set schieten. De Amerikaanse zette tegen Sjarapova, als nummer twee van de wereld toch een positie hoger gerangschikt, die goede lijn voort. In de eerste set was zij de enige die breakpunten kreeg en een break bleek voldoende voor de setwinst.

In het tweede bedrijf was het al snel weer raak voor Williams. De break voorsprong die ze in het begin pakte, hield ze vast en op 5-3 serveerde Sjarapova om in de wedstrijd te blijven. De Russin kon opnieuw een break niet voorkomen.