Vettel wint ook GP India en vergroot marge met Alonso

Formule 1-coureur Sebastian Vettel heeft zijn vierde opeenvolgende overwinning geboekt. De Duitse titelhouder van renstal Red Bull was gisteren de sterkste in de Grote Prijs van India.

Vettel behaalde daarmee zijn 26ste overwinning uit zijn profcarrière. De Spanjaard Fernando Alonso van de Italiaanse renstal Ferrari werd tweede, Vettels ploeggenoot Mark Webber uit Australië eindigde op de derde plaats.

Vettel is aan het slot van dit raceseizoen een klasse apart in de Formule 1, de koningsklasse van de autosport. Voor de derde wedstrijd op rij leidde de Duitse coureur van start tot finish.

Slechts in het begin werd Vettel gisteren in India even op de hielen gezeten, maar Vettel pareerde een inhaalmanoeuvre van stalgenoot Webber en de kopman van Red Bull reed vervolgens probleemloos naar weer een overwinning.

Webber reed gisteren lange tijd op de tweede plaats, maar werd in het tweede deel van de race voorbijgereden door concurrent Alonso. Het was het slotstuk van een knappe inhaalrace van de Spanjaard, die in de Grote Prijs van India na matige trainingstijden op vrijdag en zaterdag in de zondagswedstrijd vanaf de derde startrij was vertrokken.

Webber hield uiteindelijk stand op de derde plaats en reed net voor de Brit Lewis Hamilton van renstal McLaren over de eindstreep. Diens land-en stalgenoot Jenson Button en de Braziliaan Felipe Massa eindigden gisteren respectievelijk als vijfde en zesde in de verzengende Aziatische hitte .

Vettel verdedigt na de Grote Prijs van India in het algemeen klassement om de wereldtitel een voorsprong van dertien punten op nummer twee Alonso, die tot vorige maand nog soeverein aan kop ging maar nu het kampioenschap lijkt mis te lopen – al was het maar omdat de auto van Vettel na een stroeve seizoensstart in de loop van het racejaar stukken sneller is geworden. En de snelheid van de racewagen lijkt in de Formule 1 nog altijd belangrijker dan de stuurmanskunst van de coureur.

De huidige nummer drie Kimi Räikkönen, rijdend in een Lotus, eindigde gisteren als zevende. Hij heeft met 173 punten geen kans meer op de titel. Hij moet nog oppassen om in het algemeen klassement niet gepasseerd te worden door Webber (zes punten achterstand) of Hamilton (acht punten minder)

De komende weken worden nog drie races gehouden: eerst in golfstaatje Abu Dhabi, dan in het Amerikaanse Austin en ten slotte op het circuit van São Paulo in Brazilië.