Van Persie scoort bij Chelsea, eerste nederlaag voor Bayern

Manchester United heeft gisteren in de Engelse Premier League de uitwedstrijd bij koploper Chelsea gewonnen met 3-2. Robin van Persie was met één doelpunt opnieuw zeer belangrijk voor de club van manager Alex Ferguson.

United kende op Stamford Bridge een bliksemstart. Dankzij een eigen doelpunt van David Luiz, na een inzet op de paal van Van Persie, stonden de bezoekers al na vier minuten op voorsprong. Acht minuten later maakte Van Persie er zelf 2-0 van.

De Londense club kwam terug in de wedstrijd dankzij goals van Juan Mata en Ramires (2-2), maar daarna liep alles mis bij Chelsea. Branislav Ivanovic en Fernando Torres werden uit het veld gestuurd, waarna Javier Hernandez – in buitenspelpositie – de winnende treffer voor United maakte.

Eerder op de dag was de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool geëindigd in 2-2. Een eigen doelpunt van Leighton Baines en een treffer van voormalig Ajax-aanvaller Luis Suarez betekenden dat de Reds in het hol van de leeuw na twintig minuten op 2-0 kwamen. Leon Osman en Steven Naismith brachten Everton echter al voor rust op gelijke hoogte.

In de Bundesliga liet Bayern München voor het eerst dit seizoen punten liggen. De Duitse koploper verloor gisteren in eigen huis met 1-2 van Bayer Leverkusen. Arjen Robben, die de afgelopen weken geblesseerd aan de kant bleef, viel na een uur spelen in bij Bayern. Maar de Groninger kon het verschil niet maken voor zijn club.

Borussia Mönchengladbach won met 3-2 bij Hannover 96, na een miraculeuze comeback. Jan Schlaudraff en Mame Diouf zorgden binnen acht minuten na de rust voor een 2-0 voorsprong voor Hannover. Gladbach scoorde twintig minuten voor tijd via Alvaro Rodriguez en zeven minuten later maakte de Nederlander Roel Brouwers gelijk. Juan Arango tekende in de 79e minuut voor de winnende goal.

In Spanje won Real Madrid gisteravond met met ruime cijfers van Real Mallorca. Op het eiland werd het mede door twee treffers van Gonzalo Higuain en twee van Cristiano Ronaldo 5-0. Jose Maria Callejon maakte de vijfde treffer.

Een dag eerder had aartsrivaal Barcelona exact dezelfde cijfers behaald in de uitwedstrijd bij Rayo Vallecano. David Villa opende na twintig minuten de score. Na rust liepen de Catalanen verder uit via Lionel Messi (2x), Xavi en Cesc Fabregas. Messi bereikte dankzij zijn treffers een nieuwe mijlpaal in zijn loopbaan als profvoetballer. De Argentijn staat nu op driehonderd doelpunten. Barcelona, dat nog altijd ongeslagen is, behoudt ook na negen speelronden de koppositie in de Primera Division.