Uitgelicht

Jacques Brel (1929-1978), auteur-compositeur et chanteur belge, au théâtre d'Aubervilliers, en 1967. LIP-32227-018
Jacques Brel (1929-1978), auteur-compositeur et chanteur belge, au théâtre d'Aubervilliers, en 1967. LIP-32227-018 ROGER_VIOLLET

Film

Unbreakable (M. Night Shyamalan, 2000, VS). Vierde film van de Indiaas-Amerikaanse regisseur is net als zijn megahit The Sixth Sense een spookachtige thriller en in veel opzichten ook een echt vervolg. Andermaal een meditatieve sfeer en een fenomenale rol voor Bruce Willis, nu als veertiger die als enige een ernstig treinongeluk overleeft. Ook met Samuel L. Jackson. Veronica, 20.30-22.40u.

The Women (Diane English, 2008, VS). Remake van komedie uit 1932 van George Cukor die gebaseerd was op een toneelstuk van Clare Booth Luce. De man van Meg Ryan gaat vreemd met Eva Mendes. Annette Bening pleit voor harde actie; Candice Bergen daarentegen raadt elke confrontatie af. Verder is er geen man te zien in deze film. RTL8, 20.30-22.45u.

Los viajes del viento (Ciro Guerra, 2009, CO/ARG/NL). De laatste vallenato-speler (een Noord-Colombiaanse muzieksoort), de oude Ignacio Carrillo, trekt van muziekfestival naar muziekfestival met in zijn voetsporen de jonge Fermin Morales. Spelend tegen wil en dank, soms op leven en dood. Los viajes del viento speelt zich af in 1968. Regisseur Guerra brengt de streek waar hij opgroeide in beeld als een western. Muziek en de soms gekmakende wind spelen een hoofdrol. ZDF, 00.20-02.10u.

Informatief

Belpop: Jacques Brel. Eerste aflevering van nieuwe reeks over artiesten die hun stempel hebben gedrukt op de Belgische populaire muziek. Jacques Brel (1929-1978) is de grootste chansonnier die België heeft voortgebracht. Belpop verzamelde zijn muzikanten en brengt getuigenissen van tijdgenoten als Charles Aznavour en Juliette Gréco. Canvas, 20.40-21.35u.

Tegenlicht: In de macht van China. Op 8 november begint het 18de congres van de communistische partij van China en treedt een nieuw politbureau aan. Wie zijn die mannen aan de top? Floris-Jan van Luyn praat met voormalige insiders van de Chinese communistische partij Wu Guoguang, Wang Juntao, Chen Guangcheng en Willy Wo-Lap Lam. Ned.2, 21.00-22.00u.

50 years of Bond cars: A Top Gear Special. Richard Hammond blikt terug op de legendarische auto’s van 007 en praat met Daniel Craig en Roger Moore. Hij is ook aanwezig bij filmopnamen van Skyfall en doet een poging om een Lotus om te bouwen tot onderzeeër. BBC 2, 22.00-23.05u.

Drama

Black Mirror. Televisiedrama over de duistere kanten van het technologietijdperk. De populaire prinses Susannah wordt ontvoerd. In ruil voor haar vrijlating eisen de kidnappers dat premier Michael Callow live op televisie een schokkende, vernederende daad stelt. Callow denkt er niet aan en stelt alles in het werk om de ontvoerders te pakken en te voorkomen dat de zaak uitlekt. Maar een video met de eisen komt op YouTube terecht. Canvas, 22.30-23.15u.