Spanjaard Lorenzo behaalt tweede wereldtitel koningsklasse Moto GP

Motorcoureur Jorge Lorenzo heeft gisteren de wereldtitel veroverd in de MotoGP. Voor de 25-jarige Spanjaard volstond de tweede plaats tijdens de Grote Prijs van Australië.

Voor Lorenzo, afkomstig uit Palma de Mallorca, is het na 2010 zijn tweede wereldtitel in de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport. Hij werd eerder ook tweemaal wereldkampioen in de 250 cc-klasse.

Op zijn favoriete circuit Phillip Island won gisteren uittredend wereldkampioen Casey Stoner, die na dit seizoen stopt als motorcoureur, voor de zesde keer voor eigen publiek. De nu 27-jarige Stoner, een grote sportheld Down Under, verraste de motorwereld in mei met de aankondiging dat hij na dit seizoen zou stoppen.

Stoner behaalde twee wereldtitels in de MotoGP, de koningsklasse van zijn sport, en verdiende miljoenen bij het fabrieksteam van Honda. Stoner zou zich de komende jaren in de recordboeken kunnen rijden, maar besloot te stoppen.

Achter Stoner en Lorenzo eindigde de Brit Cal Crutchlow gisteren als derde. Dani Pedrosa, de enige coureur die landgenoot Lorenzo nog van de wereldtitel had kunnen afhouden, haalde de eindstreep niet. De Spanjaard kwam in de tweede ronde in leidende positie ten val.

Het was gisteren in Australië dubbel feest voor motorminnend Spanje. Eerder op de dag veroverde Marc Marquez de titel in de Moto2. In de door landgenoot Pol Espargaro gewonnen race eindigde Marquez gisteren op de derde plaats.

De pas negentienjarige Spanjaard moest vorig seizoen in zijn debuutjaar in de Moto2-klasse nog genoegen nemen met de tweede plaats.