Recordduel Heracles

Heracles Almelo evenaart diverse records door de 6-3 overwinning.

Rotterdam. Heracles Almelo heeft gisteren in een spectaculair duel gewonnen van SC Heerenveen: 6-3. Aanvaller Ninos Gouriye was de man van de wedstrijd bij Heracles met drie doelpunten. De uitslag is een evenaring van het meest doelpuntrijke duel tussen beide teams in de eredivisie. Op 7 oktober 2007 won Heerenveen met 9-0 van Heracles, mede dankzij zeven doelpunten van Afonso Alves. Heracles heeft minimaal één keer gescoord in de laatste zestien eredivisieduels, een clubrecord. Ook heeft de club voor het eerst vijf wedstrijden op rij (beker en eredivisie) minimaal drie doelpunten gemaakt. Gouriye is de eerste Nederlandse speler van Heracles die een hattrick maakt sinds Henny van Nee op 6 september 1964: Heracles-NAC 4-2. NRC