Ochtendspits twee keer zo druk door regen en ongelukken

De ochtendspits was vanochtend twee keer zo druk als normaal. Foto ANP / Robin Utrecht

Door regen en ongelukken is de spits vanochtend ruim twee keer zo druk als normaal uitgevallen. In plaats van de gebruikelijke piek van 180 kilometer werd even voor 08.30 uur, op het toppunt van drukte, vierhonderd kilometer file bereikt, zegt een woordvoerder van de ANWB. Daarna begon de drukte gestaag af te nemen. Kort na 08.45 uur stond nog driehonderd kilometer. Daarover bericht persbureau Novum.

Door de regen waren veel dagelijkse files twee keer zo lang als normaal. “Tussen Heemskerk en Badhoevedorp op de A9 stond bijvoorbeeld twintig kilometer.” Ook waren er veel ongelukken gebeurd. Op de A15 tussen Nijmegen en Gorinchem, net voorbij Tiel, zorgde dat voor de meeste vertraging. “Daar botsten meerdere auto’s op elkaar, waardoor de weg een tijd helemaal was afgesloten.”

Ook daar stond ruim twintig kilometer file, de vertraging was anderhalf uur. De weg ging pas even voor 08.00 uur weer open “Als je een paar van dit soort files hebt kom je al snel uit op een drukke spits.”

Voor de spits van morgenochtend is volgens de woordvoerder nog geen verwachting te geven. “Dat hangt erg af van het weer. Als het tijdens de spits regent heb je een heel andere situatie dan wanneer het een uurtje later regent.”