Moszkowicz schikt boetes met Belastingdienst

Advocaat Bram Moszkowicz heeft een schikking getroffen met de Belastingdienst. Foto ANP / Bas Czerwinski
Advocaat Bram Moszkowicz heeft een schikking getroffen met de Belastingdienst. Foto ANP / Bas Czerwinski Advocaat Bram Moszkowicz heeft een schikking getroffen met de Belastingdienst. Foto ANP / Bas Czerwinski

Bram Moszkowicz en de Belastingdienst hebben een schikking getroffen over de boetes die hem waren opgelegd voor belastingontduiking. Dat heeft de advocaat vandaag laten weten.

Moszkowicz heeft in de periode 2002 tot 2006 voor “omvangrijke bedragen” belasting ontdoken. Ook was hij “structureel” bezig zaken “te verhullen”, zo zei een inspecteur van de Belastingdienst begin deze maand voor de belastingkamer van de rechtbank in Haarlem. De fiscus heeft Moszkowicz, zijn kantoor en de maatschap die hij met zijn twee broers voert in totaal 4 ton boete opgelegd wegens het ontduiken van belasting.

Volgens de inspecteur heeft Moszkowicz ook na 2006 belasting ontdoken. Naar die jaren doet de fiscus nog onderzoek. De boete van 4 ton is opgelegd voor het ontduiken van inkomstenbelasting door Moszkowicz, vennootschapsbelasting door zijn kantoor en omzetbelasting door de maatschap.

Die maatschap voert hij samen met zijn broers Max en David in Maastricht. Recentelijk lieten zij weten dat ze de maatschap opknippen en dat Bram verder gaat met een eigen kantoor. Hij ontkende dat het opsplitsen te maken had met de problemen waar hij in beland is. Volgens betrokkenen hebben die problemen wel degelijk geleid tot de breuk, zo schreef NRC Handelsblad onlangs.

NRC onthulde vorig jaar dat Moszkowicz voor minstens een miljoen euro aan belasting had ontdoken.