Luxueus jacht Steve Jobs - van Nederlandse makelij - te water gelaten

Meer dan een jaar na zijn dood werd het luxueuze jacht dat Apple-goeroe Steve Jobs voor zijn sterven ontwierp, gisteren in Aalsmeer te water gelaten. Het meer dan zeventig meter lange gevaarte van Nederlandse makelij, genaamd De Venus, was bedoeld om met zijn gezin de wereld over te reizen.

Weduwe Laurene en hun kinderen Reed, Erin en Eve waren wel aanwezig bij de tewaterlating, bericht weblog One More Thing.

Zes jaar zou Jobs met het ontwerp bezig zijn geweest, blijkt uit zijn biografie. Ook de Franse ontwerper Phillipe Starck heeft meegewerkt aan de design van het jacht. Het concept mag dan grotendeels in handen zijn geweest van Jobs en zijn compagnon Starck. Voor de uitvoering van zijn plannen koos hij voor, jawel, een Nederlands scheepsbouwbedrijf: Koninklijke De Vries Scheepsbouw.

‘Zeven 27-inch iMacs aan boord’

Niet geheel verrassend zijn er naar verluidt zeven 27-inch iMacs aan boord. Ook zouden er volgens website The Age foto’s aan de muren schitteren van Appleproducten. In zijn biografie zei Jobs al te twijfelen of hij de voltooiing van zijn jacht zou meemaken, bericht website The Verge. Jobs:

“I know that it’s possible I will die and leave Laurene with a half-built boat. But I have to keep going on it. If I don’t, it’s an admission that I’m about to die.”