Luchtaanval Israël op Gaza na beschietingen

Begrafenis van een Hamas-militant die gisteren door Israël werd gedood. Foto Reuters / /Ibraheem Abu Mustafa

Het Israëlische leger heeft vanochtend raket- en granaatbeschietingen vanuit de Gazastrook beantwoord met een luchtaanval. Een gevechtsvliegtuig schakelde een Palestijnse raketlanceerinstallatie uit en opende het vuur op een strategische positie van Palestijnse opstandelingen. Dat deelde de Israëlische krijgsmacht mee.

Volgens het leger vuurden opstandelingen in totaal elf raketten en granaten af op het zuiden van Israël. Daarbij vielen geen slachtoffers, schrijft persdienst Novum.

Vorige week kwamen Israël en Hamas, dat in Gaza aan de macht is, nog onder Egyptische bemiddeling een informeel bestand overeen. Zij beloofden de vijandelijkheden te staken die eerder die week nog in alle hevigheid losbarstten.

De afgelopen week liepen de spanningen in de regio maar weer eens op. Gaza voerde tientallen raketaanvallen uit en Israël dreigde daarop met hardere vergeldingsacties.