Kortkolom sport

Lorenzo grijpt tweede wereldtitel Moto GP

Rotterdam. Jorge Lorenzo heeft gisteren de wereldtitel veroverd in de Moto GP. Voor de 25-jarige Spanjaard volstond een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Australië. Voor Lorenzo is het na 2010 zijn tweede wereldtitel in de koningsklasse van de motorsport. Hij werd eerder ook tweemaal kampioen in de 250 cc-klasse. Op Phillip Island won uittredend wereldkampioen Casey Stoner voor de zesde keer voor eigen publiek. Achter Lorenzo eindigde de Brit Cal Crutchlow als derde. Dani Pedrosa, de enige coureur die Lorenzo nog van de titel had kunnen afhouden, haalde de eindstreep niet. De Spanjaard kwam in de tweede ronde in leidende positie ten val. (Novum)

Bloemendaal verslaat Ieren in EHL hockey

Rotterdam. De hockeyers van Bloemendaal hebben gisteren ook hun tweede wedstrijd in de eerste ronde van de Euro Hockey League gewonnen. Het Ierse Lisnagarvey werd met 3-0 verslagen. In het Engelse East Grinstead scoorde Freek Martens pas na 58 minuten de eerste goal. Vijf minuten later was via Ronald Brouwer en Roel Bovendeert de eindstand bereikt. Door de relatief kleine nederlaag plaatst Lisnagarvey zich samen met Bloemendaal voor de tweede ronde. (Novum)

McIlroy wint duel van Woods in China

Rotterdam. Golfer Rory McIlroy heeft vandaag een demonstratiepartij in China tegen Tiger Woods gewonnen. De huidige nummer een van de wereld versloeg de voormalige beste golfer met een slag verschil: 67 om 68. Het was de eerste keer dat de twee golfers tegenover elkaar stonden zonder dat daar andere golfers bij betrokken waren. Voor beide mannen was de trip naar de baan van Jinsha Lake in Zhengzhou, ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Beijing, zeer lucratief. (Novum)

Schoorel maakt stap op wereldranglijst

Rotterdam. Tennisser Thomas Schoorel is door zijn halvefinaleplaats op het challengertoernooi van Porto Alegre flink gestegen op de wereldranglijst. De 25-jarige Amsterdammer boekte 25 plaatsen winst ten opzichte van vorige week en staat nu op plaats 229 van de mondiale ranking.

Robin Haase is nog altijd de beste Nederlander. Hij zakte een plek en staat nu op de vijftigste plaats. Igor Sijsling moest eveneens een plek prijsgeven en vindt zijn naam terug op plaats 75. Sijsling speelt deze week in Parijs. Roger Federer leidt nog altijd, maar wordt op de hielen gezeten door Novak Djokovic. (Novum)

Vier steden in race voor Championships

Rotterdam. Mexico Stad, Singapore, het Russische Kazan en Tianjin in China zijn de vier gegadigden om de WTA Championships vanaf 2014 te organiseren. De vier steden zijn door de WTA geselecteerd om Istanbul op te volgen. Het eindejaarstoernooi van het vrouwentennis wordt sinds vorig jaar in de Turkse stad gespeeld. Ook volgend jaar is Istanbul nog plaats van handeling. Het officieuze WK bij de mannen vindt deze maand plaats in Londen. (Novum/AP)