Kortkolom binnenland

Moszkowicz schikt met belastingdienst

Rotterdam. Advocaat Bram Moszkowicz heeft zijn conflict met de belastingdienst geschikt en betaalt een boete voor belastingontduiking. Dat heeft Moszkowicz vandaag laten weten. De belastingdienst had Moszkowicz, zijn vennootschap en de maatschap van zijn broers een boete opgelegd voor het ontduiken van inkomstenbelasting door Moszkowicz, vennootschapsbelasting door zijn kantoor en omzetbelasting door de maatschap van in totaal vier ton. De advocaat had eerder beroep aangetekend tegen deze boetes. Moszkowicz benadrukt in de verklaring dat de maatschap die hij begin dit jaar met zijn broers voerde buiten de boete valt die hij de belastingdienst betaalt. (NRC)

Schotte stapt uit overleg Curaçao

Rotterdam. Ex-premier Gerrit Schotte heeft zich met zijn partij MFK teruggetrokken uit de formatieonderhandelingen Curaçao. De reden is een conflict met Helmin Wiels, de leider van de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano, de winnaar van de verkiezingen eerder deze maand. Gisteren zegde Schotte in een persconferentie het vertrouwen op. Een van de onoverkomelijke kwesties lijkt de steun van Wiels voor een screeningswet. Die wet moet het onmogelijk maken dat bewindsleden worden aangesteld die belastingschulden of relaties met criminelen hebben. Dat zou betekenen dat Schotte en anderen van zijn partij niet tot een regering kunnen toetreden. (NRC)

Holleeder slaags op Amsterdams terras

Amsterdam. Afperser Willem Holleeder is zaterdagmiddag in een gevecht verwikkeld geraakt met freefighter Dick V. op een Amsterdams terras. V. is eerder door de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra omschreven als vertrouweling van Dino S., tegen wie recent een levenslange gevangenisstraf is geëist voor het opdracht geven tot moord. Na de vechtpartij is geen aangifte gedaan. (NRC)