Kijktips

Film

Unbreakable (M. Night Shyamalan, 2000, VS).

Vierde film van de Indiaas-Amerikaanse regisseur is net als zijn megahit The Sixth Sense een spookachtige thriller en in veel opzichten ook een echt vervolg. Andermaal een meditatieve sfeer en een fenomenale rol voor Bruce Willis, die als enige een ernstig treinongeluk overleeft. Veronica, 20.30-22.40u.

Informatief

Belpop: Jacques Brel.

Eerste aflevering van nieuwe reeks over belangrijke Belgische popartiesten. Jacques Brel (1929-1978) is de grootste chansonnier die België heeft voortgebracht. Belpop verzamelde zijn muzikanten en brengt getuigenissen van tijdgenoten als Charles Aznavour en Juliette Gréco. Canvas, 20.40-21.35u.

Tegenlicht: In de macht van China.

Op 8 november begint het 18de congres van de communistische partij van China en treedt een nieuw politbureau aan. Wie zijn die mannen aan de top? Floris-Jan van Luyn praat met voormalige insiders van de Chinese communistische partij. Ned.2, 21.00-22.00u.

50 Years of Bond Cars: A Top Gear Special.

Richard Hammond blikt terug op de legendarische auto’s van 007 en praat met Daniel Craig en Roger Moore. Hij is ook aanwezig bij filmopnamen van Skyfall en doet een poging om een Lotus om te bouwen tot onderzeeër. BBC 2, 22.00-23.05u.

Amusement

Black Mirror.

Televisiedrama over de duistere kanten van het technologietijdperk. De populaire prinses Susannah wordt ontvoerd. De kidnappers eisen dat premier Michael Callow live op televisie een schokkende, vernederende daad stelt. Callow denkt er niet aan en stelt alles in het werk om te voorkomen dat de zaak uitlekt. Maar een video met de eisen komt op YouTube terecht. Canvas, 22.30-23.15u.