En dit gebeurde in het weekend

Een hoogbejaard stel is zaterdagmiddag op het Gooimeer gered na bijna twee dagen op een motorboot te hebben vastgezeten. Dat heeft reddingmaatschappij KNMR gemeld. Een 82-jarige man uit Amsterdam en een 75-jarige Huizense waren donderdagavond uit Muiden naar Huizen vertrokken. Onderweg liepen ze vast. Aan boord was geen verwarming, voedsel of water. De twee dronken uit het Gooimeer om hun dorst te lessen. Uiteindelijk werd het duo zaterdagmiddag door de KNRM opgepikt. Ze maken het naar omstandigheden goed. (Novum)

Twintig mensen hebben zaterdagnacht een horecagelegenheid in Enschede bestormd. De meesten droegen kleding van motorclub Satudarah. Twee personen was die avond de toegang geweigerd. Vervolgens drongen om 02.00 uur zo’n twintig mensen het pand binnen. Toen de politie arriveerde, vluchtten de meesten weg. Zes mensen konden toch worden opgepakt, meldde de politie. Een zevende werd in het clubhuis van Satudarah opgepakt. (Novum)