Twente wint nipt, Heracles haalt uit en PSV moeizaam voorbij Zwolle

FC Twente blijft de koploper in de Eredivisie: de Tukkers wonnen vandaag bij RKC Waalwijk met 1-0. PSV heeft bij PEC Zwolle vandaag na een achterstand met 2-1 gewonnen. Heracles Almelo won van sc Heerenveen met 6-3.

FC Twente blijft koploper in de Eredivisie

In de wedstrijd Twente tegen Waalwijk scoorde Dusan Tadic vijf minuten voor rust. Dat gebeurde nadat een doelpoging van Luc Castaignos was gekeerd.

Twente en RKC maakten er geen duel van waar de toeschouwers in Waalwijk het warm van kregen. De betere kansen waren evenwel voor de bezoekers en zij kregen net voor rust loon naar werken toen Tadic RKC-goalie Jeroen Zoet verschalkte. De hoogtepunten in de tweede helft waren op één hand te tellen en doelpunten bleven uit.

PSV wint van Zwolle met 2-1

PSV heeft het slechte optreden in de Europa League tegen AIK Solna een passend vervolg gegeven. Joey van den Berg scoorde vlak na rust de Zwolse treffer, maar een kwartier voor tijd werd het via Timothy Derijck gelijk. Vier minuten later gleed Van den Berg een kopbal van Jürgen Locadia langs zijn eigen doelman: 2-1.

Nummer twee PSV speelde in Zwolle slap en inspiratieloos en daardoor kreeg de thuisploeg de kans om in de wedstrijd te groeien. Steeds vaker dook PEC gevaarlijk op voor Waterman en aan het begin van de tweede helft was de 1-0 niet onverdiend. Na de openingstreffer duurde het even voordat PSV de noodzaak van veel druk zetten inzag. Toen dat besef er eenmaal was, kwam er ook vrij snel een gelijkmaker. Derijck kwam boven alles en iedereen uit en kopte laag in de verre hoek in.

Even later probeerde Locadia hetzelfde, maar zijn kopbal ging niet direct richting de goal. Onder druk van de inkomende Tim Matavz ging Van den Berg in de fout en hij ging van held naar schlemiel bij Zwolle.
PSV blijft tweede op een punt van FC Twente. PEC Zwolle blijft op acht punten staan en heeft met dat puntenaantal de vijftiende positie in handen.

http://www.youtube.com/watch?v=GWj4KMPZOyE

Heracles en Heerenveen: doelpuntenfestijn

Heracles Almelo en sc Heerenveen maakten er een doelpuntenfestijn van, er werden maar liefst negen doelpunten gemaakt. Ninos Gouriye was de man van de wedstrijd bij Heracles met drie treffers. Filip Djuricic deed de Friese bezoekers al na vier minuten juichen, maar de droom van een goed resultaat in Almelo werd vervolgens snel weggepoetst.

Gouriye en Samuel Armenteros zorgden ervoor dat Heracles al met een voorsprong ging rusten. Everton en nogmaals Gouriye voerden de score vervolgens op naar 4-1 voordat Alfred Finnbogason de tweede Friese treffer noteerde. Gouriye tekende halverwege de tweede helft voor de 5-2, maar Finnbogason hield de marge opnieuw beperkt. Het slotakkoord kwam in de negentigste minuut van Thomas Bruns.

Tussenstand Eredivisie

Twente staat met 25 punten uit tien duels bovenaan. RKC is de nummer twaalf. De Brabanders haalden uit tien duels evenzoveel punten. Heracles is met veertien punten zevende, Heerenveen staat elfde. Net als RKC heeft de ploeg van trainer Marco van Basten tien punten. Ook het doelsaldo van de beide ploegen is hetzelfde, maar Heerenveen scoorde drie goals meer.

Deze westrijdverslagen zijn afkomstig van persbureau Novum.