Verklaring noch aangifte Holleeder na vechtpartij

De chaos op het terras vlak na de vechtpartij. De man rechts is Willem Holleeder op de rug gezien. Foto Twitter / Martijn Hoogeveen

Willem Holleeder heeft gisteren geen verklaring willen afleggen na een vechtpartij op een Amsterdams terras. Ook doet hij geen aangifte. Dat meldt de Amsterdamse politie aan AT5.

Holleeder werd gistermiddag op het terras van de Amsterdamse brasserie de Joffers belaagd door een man. Daarbij kreeg hij enkele rake klappen, zo liet een getuige gisteren weten:

“Holleeder zat op het terras met drie vrienden een beetje te kletsen toen er opeens een man aan kwam lopen die vol op Holleeder dook. Holleeder kreeg enkele rake klappen, hoewel dat later niet aan zijn gezicht te zien was. Op het terras brak paniek uit, want je bent toch bang dat er wordt geschoten. De man liep weg, maar bleef aan de overkant van de straat hangen. “Je weet waar het om gaat”, riep hij naar Holleeder. Vervolgens zijn die vrienden en Holleeder met hem gaan praten, rustig en niet agressief, en kwam de politie erbij.”

Volgens AT5 was de man die Holleeder aanviel Dick Vrij, een bekende vechtsporter en een vroegere vriend van Holleeder. Vrij heeft evenmin een verklaring afgelegd of aangifte gedaan. Wel is er volgens de politie de intentie uitgesproken om de schade aan het terras aan de uitbater van De Joffers te vergoeden.