Gary Glitter gearresteerd in verband met misbruikaffaire Savile

Gary Glitter in 2006 in een rechtbank in Vietnam, waar hij terecht stond voor kindermisbruik. Foto EPA /Julian Abram Wainwright

Gary Glitter, de glamrocker van weleer, is in Groot-Brittannië gearresteerd in verband met de affaire rond BBC-presentator Jimmy Savile. Dat meldt de BBC.

De Britse politie wil niet bevestigen dat het om Gary Glitter gaat, maar meldt wel dat er een man is opgepakt in verband met de zaak. Het is de eerste arrestatie in de zaak die tot veel ophef heeft geleid in Groot-Brittannië.

De ooit zo populaire Savile, presentator van onder andere Top of the Pops, is door de onthullingen over kindermisbruik van zijn voetstuk gevallen. Hij zou zich mogelijk aan driehonderd slachtoffers hebben vergrepen. De BBC ligt onder vuur omdat de omroep de aantijgingen tegen Savile zou hebben genegeerd en bovendien ingreep toen een Brits televisieprogramma een uitzending wilde maken over de beschuldigingen tegen Savile. De presentator overleed vorig jaar op 84-jarige leeftijd.

Gary Glitter zat eerder in Vietnam en in zijn vaderland een gevangenisstraf uit in verband met misbruik van kinderen.