Formule 1: Vettel ook de sterkste in India, Alonso tweede

Vettel wordt door zijn ploeggenoot Mark Webber ondergespoten met champagne na zijn overwinning op het circuit in India. Foto AFP / Prakash Singh

Formule 1-coureur Sebastian Vettel heeft zijn vierde opeenvolgende overwinning geboekt. De Duitse titelhouder was de sterkste in de Grand Prix van India. Vettel, die zijn 26e zege uit zijn carrière boekte, werd op het podium geflankeerd door Fernando Alonso van Ferrari en ploeggenoot Mark Webber.

Vettel is momenteel een klasse apart in de koningsklasse van de autosport, aldus Novum. Voor de derde wedstrijd op rij leidde de Duitser van start tot finish. Slechts bij de start werd hij even op de hielen gezeten, maar Vettel pareerde een inhaalmanoeuvre van Webber en reed vervolgens probleemloos naar de overwinning.

Webber lag lang op de tweede plaats, maar werd in het tweede deel van de race ingehaald door Alonso. Het was het slotstuk van een knappe inhaalrace van de Spanjaard, die vanaf de derde startrij was vertrokken. Webber hield uiteindelijk stand op de derde plaats en kwam net voor Lewis Hamilton over de streep. Jenson Button en Felipe Massa eindigden respectievelijk als vijfde en zesde.

http://www.youtube.com/watch?v=koux5N_ls1I

Vettel verdedigt nu in het klassement een voorsprong van dertien punten op zijn naaste belager Alonso. Nummer drie Kimi Räikkönen heeft met 173 punten geen zicht meer op de titel. De komende weken wordt er alleen nog gereden in Abu Dhabi, de Verenigde Staten en Brazilië.