Eredivisie: AZ bedwingt Vitesse in Arnhem

AZ heeft Vitesse de eerste nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie toegebracht. In het Gelredome eindigde het treffen tussen de twee clubs in 2-1. Roy Beerens had zes minuten voor rust AZ al op voorsprong gezet met een intikker, maar Marco van Ginkel trok de stand in het tweede bedrijf weer gelijk. Johann Berg Gudmundsson rondde in de 88e minuut een counter af die tot de zege leidde.

AZ speelde in Arnhem prima positiespel en kreeg ook de betere kansen. Toch duurde het lang voordat de meer dan verdiende openingstreffer viel. Uiteindelijk tikte alleen Beerens raak in die eerste helft.

http://www.youtube.com/watch?v=jzWn8Dbr39A

Na rust was Vitesse beter bij de les. De Arnhemmers vochten zich terug in de partij en toen Van Ginkel de gelijkmaker maakte op aangeven van debutant Gaël Kakuta, leek er geen vuiltje aan de lucht. Vitesse ging vervolgens voor de drie punten, maar liet daarbij veel ruimte liggen achterin. Gudmundsson profiteerde daarvan.

AZ bovenaan in rechterrijtje

Door de zege staat AZ nu bovenaan het rechterrijtje met twaalf punten uit tien wedstrijden. Vitesse verliest de aansluiting met koploper Twente en nummer twee PSV. Het gat naar de Tukkers is nu vier punten, de Eindhovenaren staan drie punten los. Nummers vier tot en met zes, Ajax, Feyenoord en FC Utrecht, hebben alledrie achttien punten. Dat zijn er drie minder dan de Arnhemmers.

Dit wedstrijdverslag is verzorgd door persbureau Novum.