Willem II niet bij machte te profiteren van matig ADO

Het hield niet bepaald over qua goed voetbal vanavond in Den Haag. Een weinig opwinded ADO, dat al tijden niet meer wist te winnen in eigen huis, versloeg een nog zwakker Willem II met 2-0.

Door de nederlaag verzuimden de Tilburgers een kans te grijpen om de degradatiezone voorlopig achter zich te laten en aan te sluiten bij de vrede middenmoot. ADO klimt door de zege - de eerste in zes thuisduels - voorlopig naar de zevende plaats op de ranglijst. Willem II blijft angstig dicht bij de laatste plaats.

Twitter avatar MijlpaalMin Ramon Min 2) Willem II verloor bij ADO en is nu al 33 (!) uitduels op rij zonder zege in de Eredivisie. Evenaring record FC Den Bosch (1990-2000)

Weinig stootkracht Willem II

ADO leek vastbesloten om de supporters voor het eerst dit seizoen drie punten te bezorgen in het Kyocera Stadion, schrijft persdienst Novum. Al na 56 seconden was Aaron Meijers gevaarlijk met een schitterende volley, maar doelman David Meul redde stijlvol. Ook daarna was de thuisploeg een paar keer dicht bij de openingstreffer.

Een kopbal van Rydell Poepon werd echter gekeerd door Meul, terwijl Jens Toornstra na een knappe loopactie overschoot. Na een halfuur zakte ADO weg, waardoor Willem II er vaker uit kon komen. Een schot van Genaro Snijders was evenwel het enige echte wapenfeit van de ploeg voor rust.

http://youtu.be/_O4YTfPgm5M

Elleboogje

De tweede helft bood aanvankelijk ook weinig vertier, totdat Peters rood kreeg voor een elleboogje en de bal op de stip ging. Holla verzilverde de strafschop en zag ADO daarna niet meer in de problemen komen. Willem II gaf met een man minder ruimte weg, maar het duurde tot de 88e minuut voordat Van Duinen profiteerde.

Danny Holla opende vanavond de scoorde na een halfuur voor tijd uit een strafschop, nadat een overtreding van Jordens Peters met een rode kaart was bestraft. Mike van Duinen tekende in de slotfase voor de bevrijdende tweede treffer.