werkpak

‘Thuis draag ik meestal een joggingpak’

Amsterdam 3-10-2012 Werkpak: Elizabeth van Geerestein Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 3-10-2012 Werkpak: Elizabeth van Geerestein Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Dr. Elizabeth van Geerestein (42), directeur van coachingsbureau Papillon & Partners

„Sinds ik voor mezelf begonnen ben, draag ik alleen nog maar jurken. Daarvoor werkte ik als bedrijfsadviseur en droeg ik altijd mantelpakken en broekpakken. Jurken vind ik een stuk eleganter en vrouwelijker.

„Deze wikkeljurk is van Diane von Furstenberg. Haar jurken vormen de kern van mijn garderobe, ze zijn makkelijk en mooi van kleur. Elk jaar koop ik er minstens drie. De suede hakken zijn van Miu Miu, ze waren afgeprijsd van 400 naar 250 euro. Mijn horloge is van Cartier. Mijn oorbellen, ketting en ring horen bij elkaar en zijn gemaakt van oranje en witte diamanten.

„Ik schat dat ik 99 procent van mijn aankopen online doe. Uit tijdgebrek, maar ook omdat ik het ontspannend vind om rond te browsen. Meestal bestel ik via Net-a-Porter.com, daar hebben ze echt alles.

„Deze outfit trek ik aan naar de training zakelijke communicatie die ik volgende week ga geven. Daar zullen ook bankiers en advocaten in de zaal zitten, dus dan kies ik voor wat conservatievere kleuren. Tijdens een training of lezing is het héél belangrijk dat mijn kleding niet afleidt. You should see the woman first and then the dress. Nooit andersom. Daarnaast is het belangrijk dat mijn jurken fijn zitten en dat ik er goed in kan bewegen.

„Ik heb op een Britse kostschool gezeten en daar moest ik zes dagen per week een uniform aan. Vanaf je zestiende mocht je er hakken bij dragen, dus dat deed ik meteen. Het was mijn manier om een beetje mijn eigen ding te creëren. Sindsdien ben ik vergroeid met hakken. Als ik erin kon slapen dan deed ik dat. Ik heb vorig jaar mijn knie geblesseerd, waardoor ik een jaar lang op All Stars van Converse heb moeten lopen. Sinds een maand kan ik weer hakken dragen, and I feel like a million dollars!

„Thuis draag ik meestal een joggingpak. Ik ben gek op sporten en ben er zo’n vier dagen per week mee bezig. Helaas hebben mijn drie dochters er een enorme hekel aan als ik hen van school kom halen in een joggingbroek. Al zijn er genoeg momenten waarop ze zeggen: ‘Wauw mama, wat zie je er goed uit!’”